Странице

субота, 30. јул 2011.

Da se upoznamo

Mi smo obična beogradska porodica koja je svašta pregurala (smrt, bolest, razvode, nemaštinu, prevare...) sve ono što dotiče prosečnu porodicu u Beogradu, ali nas to nikad nije zaustavilo u nameri da život sagledavamo sa lepše strane. Nezavisni smo po prirodi, individualci po karakteru, originalni po intelektu, ne drži nas mesto i trudimo se da uvek idemo svojim putem. Dakle mi smo Tanja i Dragan, ili kako se mi često međusobno nazivamo - mi smo tim. Ne možemo da se pohvalimo dužinom bračnog staža, ali svest o jačini naše veze, potkrepljena našim prethodnim iskustvima, daje nam snagu a u isto vreme okrepljuje optimizam koji u velikoj meri posedujemo. Blog ćemo pisati zajedno kao što radimo i većinu drugih stvari u našim životima. Trudimo se da budemo izuzetno aktivni, tako da za dokolicu skoro da i nemamo vremena. Interesuju nas astrologija, filozofija, psihologija, istorija, geografija, umetnost... ali najviše putovanja i naravno o svemu tome ćemo ovde i pisati. I sad dolazimo na suštinu pokretanja ovog bloga, ali prvo o ideji.
Želja da odemo u Peru već duže vreme nas pokreće. Jednostavno rečeno to je naš izazov i podsticaj. Nikad se nismo plašili velikih ciljeva i što je on nedostižniji to je i naša želja i zadovoljstvo bilo veće. Naravno, odavno štedimo pare za taj put, ali svest da je to naporan put i da za njega postoji starosni limit ili godine kada se baš i ne preporučuje takav poduhvat, naterala nas je da "ubacimo u petu". Nismo sigurni kako smo ili od koga smo čuli za Limundo (verovatno prst sudbine), ali kad smo malo prošvrljali po sajtu, a ujedno i malo bacili pogled po stanu, videli smo da bi to moglo da bude veoma interesantno u smislu dopune koverte sa parama za Peru (ovo je samo figurativno, pare su na sigurnom :). Sajt www.limundo.com je bio pravo otkrovenje za nas jer imamo gomilu stvari po kući koje eto tako skupljaju prašinu i koje s vremena na vreme nekom poklonimo. Rešili smo, skoro istovremeno, da se oprobamo u trgovini. Počeli smo da ''kačimo'' stvari (uglavnom višak garderobe) na Limundo i tada, u samom početku, još uvek nismo imali na umu blog, a onda smo (opet gore pomenuti prst sudbine) odgledali film Julie & Julia (2009)  http://film.krstarica.com/l/top-liste/dzuli-i-dzulija-medju-najgledanijim-filmovima/ i ideja o blogu se rodila. Pisaćemo blog o našim naporima da želju pretvorimo u stvarnost.
Želimo da što više ljudi poveruje u moć pozitivnog razmišljanja. Da pokažemo svojim primerom da treba da razvijaju svoje sposobnosti, da se trude da planove realizuju, da veruju u čuda, bajku i na kraju sami sebi. Da ljudima rukovodi ne strah za budućnost, već da uživaju u sadašnjosti, radosti, stvaranju i ljubavi.

Нема коментара:

Постави коментар