Странице

субота, 3. септембар 2011.

Depozit

Danas 03.09.2011. smo uplatili depozit za naše putovanje, čisto da se na neki način, koliko je do nas, osiguramo za februarsku turu. Vredno smo radili (više Tanja nego ja) na Limundu i pošto smo se još jednom preračunali shvatili smo da ćemo do kraja godine (a možda i pre) imati potrebnu sumu za ceo put. Posle Tajlanda, Egipta, Meksika, Kube, Latvije, nekih evropskih gradova i Indije došao je red i na Peru, Boliviju i Čile. Posle toga, ako Bog da i zdravlje nas posluži, u planu nam je Kina, neki delovi Afrike, možda Australija i verovatno još neke za nas interesantne destinacije. Iako smo već dosta proputovali kroz Srbiju i Evropu to nekako ostavljamo za kraj kad možda nećemo baš biti u top formi za neka zahtevnija putovanja. Računamo to je blizu pa možemo da skoknemo kad god hoćemo. Nego da se vratim na naš Limundo i Peru. Za divno čudo iako već skoro dva meseca non stop postavljamo stvari na aukcije i prodajemo ih, u stanu je i dalje poprilično haotično od stvari koje stalno nekako izviru i pojavljuju se. Neke mi sami pronalazimo u nekim budžacima i fijokama, neke nam donose prijateli i rođaci a neke donosimo sa placa na Trešnji. Sve u svemu utisak je da stvari za prodaju imamo više sada nego na samom početku naše internet trgovine. O knjigama da i ne pričam i da nismo zimus dva puna kofera malte ne poklonili jednom prodavcu knjiga imali bi ih još i više. Takođe, smo prošle jeseni u euforiji čišćenja stana poklonili gomilu stvari sa kojima smo takođe lepo mogli da prođemo na Limundu. Javlja se, po svemu sudeći paradoks prodatih i još uvek neprodatih stvari. Ni sam ne znam kako je to moguće, ali izgleda da mi ipak nismo jedna obična porodica, kako smo to negde na početku rekli, već jedna čudna porodica, bar što se tiče tih čudnih predmeta koji su nam se vukli po stanu ni sami ne znajuči za njih. A za kraj evo i dokaza, nekih slika iz našeg stana i predmeta koji se tu nalaze i strpljivo čekaju na svoj red. Uz put budi rečeno Tanja je našla način kako da se uveri da li joj neka stvar zaista treba ili na neki način nedostaje ili ne. Kada se odluči za neki predmet koji hoće da postavi na aukciju, prvo ga skloni u jednu posebnu fioku ili negde sakrije (ako je veća stvar u pitanju) i ako joj u narednih 5-6 dana ta stvar na bilo koji način ne zafali onda je uzima i stavlja na aukciju. U suprotnom je vraća na svoje mesto. I još jedan neverovatan podatak, neki naši prijatelji i komšije su se već prijavili kod Tanje za obuku trgovine na Limundu, jer do današnjeg dana smo prodali 228 predmeta!







1 коментар:

  1. super narode. žena i ja smo bili sada u februaru na istom tom putovanju. bilo je predivno. naporno posebno. samo da vam malo pomognemo oko onoga što vam niko ne kaže. visinska bolest nije ni malo naivna. uzimajte ODMAH tablete soroće kada budete tamo(ima u apotekama). kiseonik kada god možete i treba vam. mreža 064 tamo NE RADI, samo 063. slikajte šti više. mi smo napravili preko 6000 slika i još uvek ih polako gledamo. ovde imate neke slike koje smo napravili. http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/6540 i ovde http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/6551 i ovde http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/6775 u Kusku ne propustite obilazak celog grada. više se zadržite u samom gradu nego da idete na one kamene stene. pijte čaj od koke što više. nije opasan ali pomaže na visinama preko 3500 metara gde ćete stalno biti.
    ako vam vodič bude milica uvek je pitajte za program razgledanja. ona ima običaj da ćuti i vodi vas tamo gde ona misli da treba, tako propustite mnoge bolje stvari. ne dozvolite to nikako. do februara imate vremena da se dobro informišete na netu o svemu. imate i filmove koje je kontiki snimio, obavezno skinuti sa neta i pogledati. ne bih da ostavljam telefon ovde ali za bilo kakvo pitanje evo vam email: mirinirecepti@gmail.com to je inače i naš sajt mirinirecepti.rs

    ОдговориИзбриши